Met een aankoopkeuring ben je zeker van je aankoop.

Het is natuurlijk belangrijk dat uw auto aan alle verwachtingen voldoet. Daarnaast is het belangrijk dat uw auto betrouwbaar is en u niet zomaar voor verassingen komt te staan en achteraf torenhoge rekeningen krijgt. Om er zeker van te zijn dat u een goede auto heeft gekocht kunt u gebruikmaken van een aankoopkeuring. Dit is zeer handig als je een auto koopt van markplaats of facebook. Meestal zijn auto's toch niet zo goed onderhouden als je zelf denkt voordat ze worden verkocht.

Wij gaan een deskundig proefrit uitvoeren met de auto. Als de keuring is uitgevoerd ontvangt u een rapport met alle mankementen,bijbehorende reparaties en een offerte. Dan weet u waar u aan toe bent voordat u uw aankoop doet. Wij gaan ook de auto uitlezen met de nieuwste apparatuur. Bij elke keuring wordt extra aandacht besteed aan veelvoorkomende mankementen bij het type auto. Op deze manier weet u zeker dat u goed zit. Al met al wordt uw auto gecontroleerd op de belangrijkste punten.

Voer een visuele inspectie uit

Wij voeren ook een visuele inspectie uit van de buitenkant en het interieur van de auto. Wij proberen te achterhalen als er dingen niet kloppen. Zo komen wij erachter op tekenen van een serieus ongeluk.

Wij testen en controleren het dashboard

Test altijd maar dan ook altijd de auto. Controleer tijdens de testrit op vreemde geluiden die uit de auto komen tijden het optrekken of remmen. Zorg ervoor dat u de auto op een snelweg neemt om ervoor te zorgen dat deze op hoge snelheid goed werkt. Test de remmen op verschillende moment tijdens het rijden en rem zowel hard als normaal om hun reactievermogen te bepalen. Controleer het dashboard op eventuele waarschuwingslichten en zorg ervoor dat alle verschillende bedieningselementen (ruitenwissers, knipperlichten, radio etc.) en het airconditioning systeem werken.

Stel de juiste vragen

Stel vragen over de auto inclusief waarom de eigenaar zijn auto wilt verkopen en of deze servicerecords heeft met regelmatig onderhoud.

Zorg dat u alle bijbehorende zaken bij uw auto ontvangt

Zorg ervoor dat de verkoper van de auto alle noodzakelijke sleutels, sleutelhangers en afstandsbedieningen geeft de bij de auto horen. Als de auto bijvoorbeeld wielvergrendelingen heeft moet u ervoor zorgen dat de verkoper u de juiste wielslot sleutel en contactdoos geeft. Zorg er ook voor dat de auto wordt geleverd met de gebruikshandleiding, uitgebreide garant documenten en serviceverslagen evenals een reservewiel en krik en gereedschap (deze blijft vaak onopgemerkt bij het kopen van een gebruikte auto).

Maak een afspraak voor een aankoopkeuring

Als u van de auto houdt en deze is in goede staat onderhandel dan over de prijs die aan de diagnose van een professionele monteur is onderworpen. Als de monteur problemen ontdekt kan hij de reparatiekosten schatten en deze gebruiken voor verdere onderhandelingen met de verkoper. Op deze manier kunt u volledige gemoedsrust hebben over de auto die u koopt. Neem gerust contact op met onze klantenservice of boek een afspraak in op onze website. U bent van harte welkom bij onze garage voor uw aankoopkeuring.