Wij doen onderhoud voor elektrische auto's in Ridderkerk of Rotterdam

Tijden veranderen..... De techniek verandert razendsnel en elektrische aandrijving verdringt de brandstofmotoren. Het verandert ons vak continu, maar niet onze service. Je krijgt altijd een heldere prijsopgave vooraf. Je kunt eenvoudig en snel online je afspraak bij ons maken. Dus wel merk auto je ook rijdt, je kunt altijd bij ons terecht.

Wanneer heeft mijn auto een onderhoudsbeurt nodig?


Een elektrische auto heeft een accu in plaats van een brandstofmotor en een regeneratief remsysteem. Dit betekent minder bewegende delen en minder vloeistoffen. Maar ook met een elektrische auto is het verstandig om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren.

Er verschijnt een melding op je dashboard wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Vaak is dit een sleuteltje, soms worden ook het aantal kilometers tot aan de volgende onderhoudsbeurt aangegeven.

Onderhoudsbeurt op maat


Op basis van je kenteken en kilometerstand bieden wij je een onderhoudsbeurt (merkbeurt) op maat aan. Dit is onderhoud precies zoals wordt voorgeschreven door de autofabrikant en merkdealer. Volledig afgestemd dus op jouw type automerk, autotype, bouwjaar en kilometerstand. Zo behoudt je auto zijn fabrieksgarantie.

Als wij op basis van je kenteken en kilometerstand geen onderhoudsbeurt op maat (merkbeurt) kunnen vinden, dan bieden wij standaard elektrisch onderhoud aan. Je auto wordt aan de hand van een inspectie-overzicht op de belangrijkste punten gecontroleerd, storingscodes worden uitgelezen en de ruitensproeiervloeistof wordt bijgevuld.

De onderdelen die worden gebruikt zijn van originele makelij. Kom je bijvoorbeeld met een Audi e-tron? Dan zijn de onderdelen die vervangen of gerepareerd worden ook van Audi.

Verschillen in onderhoud tussen een elektrische en traditionele auto

  • Regeneratief remmen
  • Door een regeneratief remsysteem heeft een elektrische auto 50% minder onderhoud nodig aan de remmen dan een traditionele auto. Maar je zal er nog steeds voor moeten zorgen dat je remblokken in goede conditie blijven. Juist omdat de remdelen minder worden gebruikt, is het reinigen en gangbaar houden van groot belang.
  • Vloeistoffen
  • Een elektrische auto heeft veel minder vloeistoffen om te verversen. De vloeistoffen die wel moeten worden ververst, zijn niet eenvoudig toegankelijk. Hiervoor is specialistische kennis nodig. Meestal heeft een elektrische auto drie soorten vloeistoffen die moeten worden bijgevuld: koelvloeistof, remvloeistof en ruitenwisservloeistof.
  • Ruitenwissers
  • De ruitenwissers moeten, net als bij traditionele auto's, om de zoveel tijd worden vergangen. Het is aan te raden om de ruitenwissers in ieder geval twee keer per jaar (aan het begin van de zomer en aan het begin van de winter) goed te controleren.
  • Accu
  • Elektrische auto's hebben een hoogvoltage accu. Deze accu zal na verloop van tijd minder gaan presteren en moet soms worden vervangen. Het vervangen van een hoogvoltage accu wordt niet gezien als regulier onderhoud, omdat deze accu zeker 10 jaar mee moet gaan. Meestal is er in een elektrische auto ook een 12 volt accu aanwezig. Deze accu is cruciaal voor de board elektronica en zorgt er ook voor dat het hoogvoltage systeem wordt aangestuurd. Een defecte 12 volt accu zorgt voor uitval van het hele voertuig. Het is dus belangrijk om deze regelmatig te laten controleren.

Deze service kan volledig op afspraak worden gemaakt.