Wat is chiptuning

Chiptuning is het softwarematig verhogen van het motorvermogen van de auto. Alle motoren in moderne auto’s worden door een computer (ECU) aangestuurd. Deze regelt continu onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Bij chiptuning optimaliseren wij de software van de ECU die aan de hand van vele parameters het motormanagement vormen. Vaak is deze software geschreven ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende automotor. Dit komt omdat deze software niet specifiek is geschreven voor bijvoorbeeld West-Europa maar voor de hele wereld. Door de extreme verschillen per continent hebben ze de software daarom afgesteld op een gemiddelde wat nadelig is voor het vermogen.

Vermogensoptimalisatie zonder schade aan de motor

Deze ruimte biedt dus de mogelijkheid om de motor te optimaliseren, zonder dat de motor onherstelbaar beschadigd raakt. Sommige fabrikanten brengen zelfs verschillende vermogensvarianten van dezelfde motoren op de markt. Indien men de sterkere versie overweegt aan te schaffen bij de dealer, kan men ook voor chiptuning kiezen. Door middel van chiptuning kan vaak hetzelfde resultaat bereikt worden en soms zelf beter.

Chiptuning Software op maat voor uw auto


Wij stemmen met behulp van chiptuning de parameters opnieuw, maar dan meer ideaal, op elkaar af. Dit alles resulteert bij turbomotoren in een prestatieverbetering tot wel 40%, dus koppel/trekkracht (Nm) en vermogen (Pk). Bij atmosferische motoren is de winst een 7 a 9%. Door chiptuning reageert de motor van de auto sneller en direct op gaspedaalbewegingen, daardoor wordt ook de motor levendiger en sneller. Bij een onveranderde rijstijl is een brandstofreductie realiseerbaar omdat het rendement van de motor wordt verhoogd.

Deze service kan volledig op afspraak worden gemaakt.