Zomerbanden

Het grootste deel van het jaar rijd je op zomerbanden. Dat zijn in feite de ‘normale’ autobanden. We noemen ze ‘zomerbanden’ sinds de opkomst van winterbanden in de jaren ’90. Winterbanden hebben een speciale samenstelling waardoor je veiliger rijdt bij sneeuw, ijzel en gladheid. Bij normale weersomstandigheden voldoen de zomerbanden, mits deze natuurlijk in goede conditie zijn. Zijn je banden aan vervanging toe? Je nieuwe zomerbanden kopen doe je eenvoudig online!

Wanneer zomerbanden?

Wanneer de zomerbanden weer tevoorschijn kunnen komen, kan elk seizoen verschillen. De stelregel is dat je je winterbanden voor zomerbanden omruilt zodra de gemiddelde temperatuur boven de 7⁰C komt te liggen. Een goed geheugensteuntje is: de overgang van wintertijd naar zomertijd. Wij kunnen, als je dat wilt, de banden voor je bewaren in onze bandenopslag. Ze worden dan onder ideale omstandigheden opgeslagen.

Hoeveel profiel heeft een nieuwe zomerband?

Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je zomerbanden in goede conditie verkeren. Het profiel van je banden bepaalt namelijk je grip op de weg. Nieuwe zomerbanden hebben doorgaans tussen de 7 en 9,5 mm profiel, afhankelijk van het merk en type band. Hoeveel profiel moet een zomerband hebben? Wettelijk is een profiel van 1,6 mm voorgeschreven. Bij iedere APK wordt dit gecontroleerd. Bij De Schans adviseren we een profiel van 2,5 mm om je veiligheid en rijcomfort te maximaliseren. Als je wisselt van winter- naar zomerbanden of andersom, is dat meteen een goed moment om te meten hoeveel mm profiel je zomerbanden hebben. Blijken je banden aan vervanging toe te zijn, kun je dit eenvoudig online regelen.

Hoe houd ik mijn zomerbanden in conditie?

Het belangrijkste is dat je regelmatig de bandenspanning controleert en, indien nodig, op niveau brengt. Een correcte bandenspanning zorgt voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik en lage gebruiksslijtage. Je kunt je banden ook laten vullen met stikstof voor een constante bandenspanning. Loop tijdens het checken van je bandenspanning de banden meteen na op eventuele afwijkingen en atypische slijtageplekken. Zie je iets dat je niet vertrouwt, breng dan een bezoekje aan onze garage, zodat onze bandenexpert met je mee kan kijken. Vermijd daarnaast, voor zover mogelijk, stoepranden en slecht wegdek.

Deze service kan volledig op afspraak worden gemaakt.