Onderhoud &
reparatie


Is uw auto toe aan onderhoud? Ga voor een onderhoudsbeurt naar autobedrijf De Schans. Wij handelen merkonafhankelijk en onze monteurs zijn breed opgeleid. Uw auto is daarom bij ons in de juiste handen. Wilt u een kleine beurt of een grote beurt voor uw auto? We bieden het allemaal aan. Laat u informeren via onze contact pagina.

Auto onderhoud in Rotterdam. Er is niet zo vervelend dat uw auto opeens niet wil starten en gebreken vertoond. Om dit te voorkomen is onderhoud erg van belang. Uiteindelijk is voorkomen beter dan genezen, dit geldt ook voor regelmatig onderhoud. Naast dat uw auto beter presteert zal het bij inruil ook meer opleveren wanneer deze goed onderhouden is. Bent u op zoek naar goed en betrouwbaar onderhoud voor uw auto rondom Rotterdam? Dan kunt u terecht bij onze garage gevestigd in Ridderkerk. Plan direct een afspraak voor uw auto.

Wat is het verschil tussen de APK, kleine beurt en grote beurt?


De APK is een jaarlijkse verplichte keuring, de kleine beurt valt onder standaard onderhoud van je auto. Net als de grote beurt, deze is alleen veel uitgebreider en omvat andere (en meer) controlepunten dan de kleine beurt.

Met een kleine beurt ofwel jaarlijkse onderhoudsbeurt komt u één keer per jaar naar onze autogarage in Ridderkerk voor het onderhoud van uw auto. We controleren dan op veiligheid, verversen de olie en het oliefilter. Daarnaast lezen we het motormanagement uit en worden de remmen gecontroleerd op slijtage.

Een grote onderhoudsbeurt is wat uitgebreider dan een jaarbeurt. Daarom is het soms noodzakelijk om een grote beurt uit te laten voeren. Naast de werkzaamheden van de jaarbeurt vervangen we ook o.a. het luchtfilter, interieurfilter, controleren we o.a. de bougies, brandstoffilter, koelsysteem en radiatoren. Daarnaast reinigen we de remmen en vetten we die in. Ook kunt u meteen uw airco onderhoud laten uitvoeren. Wanneer uw airco niet goed wordt onderhouden kan de airco drooglopen door een tekort aan koude vloeistof, zelfs als u de airco niet veel gebruikt. Het zorgt bovendien voor een hoger brandstofverbruik. Door de airco regelmatig te laten controleren voorkomt u onnodige reparaties en kosten.