Banden balanceren

Een trillend stuur of dashboard is een teken dat je banden niet goed zijn uitgebalanceerd. Door het balanceren van je banden, heffen onze experts de onbalans op. Na balanceren rijd je prettiger, veiliger en heb je minder kosten die worden veroorzaakt door bandenslijtage. Je wielen balanceren doen we standaard bij elke bandenwissel waarbij je banden nog op de velg gemonteerd moeten worden.

Auto trilt tijdens het rijden

Wanneer je auto of stuur trilt tijdens het rijden, kan dit erop wijzen dat je banden niet goed gebalanceerd zijn. Om te voorkomen dat je banden of andere onderdelen onnodig belast worden, is het dan aan te raden je banden te laten balanceren.

Waarom moet ik mijn banden laten balanceren?

Een band die niet goed is gebalanceerd, heeft slechter contact met de weg. Bovendien wordt de ophanging onnodig belast. Je merkt dit bijvoorbeeld doordat je stuur of dashboard trilt bij hoge snelheden (100 tot 140 km/uur), of doordat je stuur zich langzaam heen en weer beweegt bij een lage snelheid (40 tot 70 km/uur). Door je banden door onze experts regelmatig te laten balanceren, voorkom je hoge reparatie- en vervangingskosten die je kunt krijgen als je blijft doorrijden met slecht uitgebalanceerde banden. Daarnaast rijd je veiliger en zuiniger.

Werkwijze balanceren

Bij balanceren worden loodjes geplaatst op specifieke plaatsen op de velgrand. Het gewicht van de loodjes heft de onbalans op. Dit doen wij op een computergestuurd apparaat dat het benodigde gewicht tot op de gram vaststelt. Wij meten het wiel met de band door om te borgen dat hij over de hele omtrek even zwaar is. De geplaatste loodjes zijn na montage niet meer zichtbaar. Alleen door alle banden te balanceren kunnen wij optimaal rijcomfort zonder hinderlijke trillingen en onregelmatige slijtage garanderen. Wij adviseren om bij de vervanging van een enkele band alle banden opnieuw te laten balanceren.

Deze service kan volledig op afspraak worden gemaakt.